Kenniscentrum

Drie aanpassingen in HiX die jouw werk makkelijker maken

Mis jij bepaalde functies binnen HiX? HiX heeft geluisterd en heeft aanpassingen doorgevoerd die jouw werk eenvoudiger maken. In het 9e webinar vertelde Ilias Bel Hach wat je te wachten staat. We delen alvast de drie belangrijkste aanpassingen.

1. Een overzicht van dubbele boekingen

Het is een bekend probleem binnen HiX: je plant een afspraak in op een moment dat er al iets in de agenda van de behandelaar staat. Jouw afspraak heeft voorrang en dus doe je een dubbele boeking. Als je op een later moment alle conflicten wegwerkt, moet je in de agenda zoeken waar ze ook alweer staan.

Gelukkig is dit verleden tijd. Bij het inplannen van een dubbele boeking komt het conflict aan de rechterkant van je planbord te staan. Hier vind je een overzicht van alle dubbele boekingen. Wanneer je op het conflict klikt, kom je op de juiste plek in de agenda en kan je de dubbele boeking aanpassen.

2. Patiëntinformatie toevoegen in HiX

Bij de volgende aanpassing gaan we een stapje terug in het planproces: de boeking zelf. Bij het inplannen van een afspraak van een patiënt moest je voorheen alle relevante informatie onder het kopje ‘Omschrijving’ zetten. Dat was onhandig, want die informatie werd niet naar andere afspraken gekopieerd.

RevalidatiePlanners Capaciteit

Bij de update van HiX is er een nieuw kopje bij gekomen: ‘Pat.info’. Ofwel patiënteninformatie. Hier kan je informatie neerzetten die nuttig is voor de patiënt. Je kan de patiënteninformatie vooraf definiëren als je het behandelplan verwerkt én je kan het later nog toevoegen of veranderen. De inhoud van deze kolom wordt naar iedere afspraak gekopieerd. Dat scheelt jou weer tijd! Is er informatie die alleen de behandelaar mag zien? Dan kan je die informatie onder het kopje ‘Memo’ zetten.

 

3. Wachtlijst voor groepsafspraken

Ook bij het maken van groepsafspraken zijn er nieuwe functies. Een daarvan is de mogelijkheid om groepsafspraken over te boeken. In het kaartje van de groepsafspraak zie je links hoeveel patiënten kunnen komen. Rechts kan je nu aangeven hoeveel mensen er overgeboekt kunnen worden. Het werkt als een wachtlijst. Als patiënten hun aanmelding terugtrekken, kunnen er nieuwe patiënten uit de lijst overboekingen bij de groepsafspraak aanwezig zijn.

Wil je een overzicht van alle aanpassingen in HiX?

Bekijk dan het volledige webinar terug. Hierin gaat Ilias wat dieper in op de updates en geeft hij een uitgebreid overzicht van alle aanpassingen. Vraag hier de terugkijklink aan.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum