Wie kunnen er beter vertellen over de bestaande en nieuwe functies binnen HiX 6.2 dan onze revalidatieplanners zelf? Tijdens het 12e RevalidatiePlanners webinar ging detacheringsmanager Ilias Bel Hach samen met andere revalidatieplanners in gesprek over HiX 6.2. Zij vertelden over handige, slimme maar ook ingewikkelde functies binnen het planprogramma.
Een aantal functies hebben we hieronder voor je op een rij gezet.
Een onderdeel in HiX 6.2 is de mogelijkheid om een vrijvaltermijn in te stellen. Dit is een redelijk vooruitstrevende functie en daarom vooral handig in termen van semiautomatisch plannen. Een vrijvaltermijn houdt in dat wanneer de vrijvaltermijn bereikt is, er bepaalde posities vrij komen, worden gewijzigd of komen te vervallen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de ruimte voor een intakegesprek, wanneer deze twee weken voor de datum nog niet gevuld is, om te zetten naar ruimte voor een behandeling.
Revalidatieplanners werken vaak vanuit het venster ‘Planner’. Als de planner informatie over het behandelplan wil inzien, moet via het dossier het juiste behandelplan worden opgezocht en gewijzigd. Wanneer dit vaak nodig is, kost dat veel tijd. Daarom is er een nieuw samengesteld formulier toegevoegd in HiX 6.2 namelijk: ‘Patiënt behandelplan (revalidatie)’. Dit samengestelde formulier toont het volgende:
Om te kunnen controleren welke onderdelen in specifieke behandelplannen zijn opgenomen, moest voorheen elk behandelplan afzonderlijk worden geopend. Bovendien was het in het venster niet mogelijk om te sorteren en/of te filteren op bepaalde onderdelen. Met HiX 6.2 is het overzicht ‘Inhoud behandelplandefinitie’ toegevoegd, waardoor dit nu wel mogelijk is.
Het nieuwe overzicht ‘Behandelplannen met therapieschuld per periode’ in HiX 6.2 heeft drie resultaatvensters. Allereerst de ‘deels ingeplande onderdelen per periode’. In dit venster zie je de onderdelen die in de gekozen week afwijkend ingepland zijn ten opzichte van het gewenste aantal per week. Ten tweede de ‘deels ingeplande onderdelen’. Dit zijn de onderdelen die onvolledig zijn ingepland, ongeacht de periode. Als laatste de ‘te plannen onderdelen’. Deze onderdelen zijn nog helemaal niet gepland. Door dit overzicht zie je in één oogopslag hoe het ervoor staat met de therapieschuld.
Tijdens het webinar ging het onder andere nog over de invoering van einddatums van de teambespreking en over tijdlijnen. Ben je benieuwd wat dit inhoudt? Vraag dan hier de terugkijklink van het webinar aan.