Kenniscentrum

Judith Bakker over haar twee revalidatieplanning opdrachten

Judith Bakker begon haar carrière als zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg. Na een aantal jaar bood RevalidatiePlanners haar een kans als planner, waarbij ze begon bij revalidatieorganisatie Klimmendaal. Inmiddels is ze werkzaam op twee opdrachten tegelijk.

In deze blog vertelt Judith hoe zij deze twee opdrachten combineert en wat voor haar de plus- en minpunten zijn.

Kom je oorspronkelijk uit de zorg?

“Ja, ik heb eerder als zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg (GHZ) gewerkt. Gedurende die tijd heb ik verschillende organisaties, locaties en functies meegemaakt. In 2021 wilde ik een nieuwe richting inslaan en liet ik mij omscholen tot wmo-consulent. Helaas duurde het even voordat ik een passende baan vond, omdat ik nog geen ervaring had aan de ‘gemeentelijke kant’ van de zorg. RevalidatiePlanners benaderde me en na een gesprek belandde ik hier.”

Judith Bakker over haar twee revalidatieplanning opdrachten

Welke opdrachten heb je zoal gedaan?

“In april 2022 ben ik begonnen bij RevalidatiePlanners en in juni startte ik bij mijn eerste opdracht bij Klimmendaal, een landelijke revalidatiezorgorganisatie. Bij Klimmendaal plande ik diverse locaties, wat nogal varieerde. Na verloop van tijd werd er afgeschaald, waardoor ik momenteel nog één dag per week werk binnen Kind en Jeugd in Zutphen.”

Op welke opdrachten zit je?

“Op dit moment ben ik dus nog steeds actief op dinsdag bij Klimmendaal in Zutphen. Daarnaast werk ik op maandag, donderdag en vrijdag voor AxionContinu in Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit Brummen, gelegen in het oosten van het land. Hoewel het reizen wel wat tijd vergt, ervaar ik de reistijd niet als een groot probleem. Op donderdag en vrijdag ga ik standaard naar Utrecht. Op maandag werk ik vanuit huis.”

Zijn de opdrachten verschillend?

“Het werk is heel anders. In Utrecht is het een combinatie van revalidatie en geriatrische revalidatiezorg (GRZ), een klinisch revalidatie centra waar men terechtkan als men thuis niet kan revalideren. Daar verzorg ik de wekelijkse planning voor 2 afdelingen. Daarnaast ben ik aanwezig bij het wekelijkse afdelingsoverleg. Tijdens dit overleg worden revalidanten besproken. Mijn rol tijdens dit overleg is de DBC gelden in de gaten houden. Kloppen de ligdagen en uurinzet nog met wat er in het eerste overleg is afgesproken?

Bij Klimmendaal plan ik de poliklinische afspraken in voor kinderen en jongeren. We zitten gevestigd in een school voor passend schoolonderwijs voor kinderen met een intensieve ondersteuningsbehoefte. Een aantal van deze kinderen ontvangt dan ook therapie vanuit Klimmendaal. Wat deze planning anders maakt is dat je hier meer contact hebt met de revalidant of met de ouder.”

Judith Bakker over haar twee revalidatieplanning opdrachten

Met welke plansystemen werk je?

“Bij Klimmendaal werken ze met plansysteem HiX. Deze planning is een cyclus op basis van een x aantal weken. Het specifieke behandelplan komt vanuit de arts en op basis daarvan wordt de planning gemaakt.

Bij AxionContinu wordt het plansysteem mijnCaress gebruikt. Ze werken met een soort standaard behandelplan die zo nodig wordt aangepast aan de specifieke revalidant. Hier werken ze bij het opstellen van de planning met een einddatum van ontslag. Om de twee weken wordt de revalidant besproken, er wordt dus goed gekeken of de doelen die gesteld zijn bij de intake haalbaar zijn. Hier pas je dan ook de ontslagdatum, en dus de planning, op aan.”

Hoe is het switchen tussen twee locaties?

“Aan het begin was het wennen, zeker met het onder de knie krijgen van de verschillende plansystemen. Ook het schakelen tussen twee verschillende opdrachten was wennen. Je krijgt van beide zoveel informatie die je moet verwerken en die je eigen moet maken. Als je eenmaal het systeem en de richtlijnen kent, geeft dit rust.

Een voordeel is dat het twee totale verschillende planningen zijn, waardoor ik sneller kan schakelen. Het blijft een leuke uitdaging!”

Hoe zie je de toekomst voor je?

“Mijn opdracht bij AxionContinu loopt in april af en die bij Klimmendaal half maart. Wat ik daarna ga doen? Dat weet ik nog niet, je weet nooit of er een verlenging in zit. De volgende opdracht mag ook binnen een ander werkveld zijn. Ik heb vroeger ook de wijkplanning en personeelsplanning met Nedap ONS gemaakt. Ik ben dus breed inzetbaar!

Ik blijf me graag ontwikkelen. Mijn interesses liggen rondom capaciteitsplannen en/of tactisch plannen. Vanuit RevalidatiePlanners heb ik de kans gekregen om mij hier in bij te scholen door middel van de opleiding WFM Cyclus.

Eén ding weet ik zeker: bij RevalidatiePlanners bevalt het mij erg goed. Ik ben dan ook nog niet van plan om weg te gaan.”

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum