Het elektronisch patiëntendossier HiX blijft zich ontwikkelen. Als planner heb je helaas niet altijd de tijd om deze nieuwe functionaliteiten uitgebreid te testen. Tijdens het laatste RevalidatiePlanners webinar van 2023 vertelde gastspreker en revalidatieplanner Theo Kraaijeveld over de nieuwste functionaliteiten binnen de CS-behandeling in HiX 6.2.
Het hele webinar terugkijken? Dat kan! Je vraagt hier de terugkijklink aan.
HiX 6.2 zorgt ervoor dat je niet meer alle afspraken, die in conflict staan met een patiëntverhindering, er handmatig uit moet halen. Dit kostte eerder veel tijd, vooral als het voor een langere periode is. Hoe zet je dit nu in het systeem dat het behandelplan er rekening mee houdt? Allereerst zet je de prioriteit op ‘niet aanwezig’. Verder zijn er een aantal andere voorwaarden waaraan voldaan moet zijn:
Als je de verhindering invult, worden de afspraken van die bepaalde periode uit de planning gehaald. Vervolgens worden er nieuwe afspraken op de vaste dagen en tijdstippen ingepland waardoor het behandelplan weer compleet is ingepland.
Soms is het wenselijk om bepaalde afspraakgegevens, zoals de memo of de patiëntinformatie, te wijzigen voor de hele reeks van een behandelplanonderdeel. Dit kan nu door middel van de functie ‘alle afspraken bewerken’. Door op de knop ‘wijzigen’ te klikken, kun je de gegevens met één druk op de knop wijzigen voor de hele reeks van afspraken. Zo hoef je niet meer bij elke afspraak afzonderlijk deze gegevens aan te passen.
Heb je ook zoveel oude programmablauwdrukken in je planomgeving staan? Oude programmablauwdrukken kun je tegenwoordig laten vervallen. Om overzicht te houden op de (juiste) programmablauwdrukken kun je deze op vervallen zetten. Hiermee gaan ze uit het overzicht, maar zijn ze te allen tijde nog terug te halen.
Belangrijke meldingen kon je in HiX 6.1 vermelden door een dagmelding. Deze dagmelding verschijnt boven het rooster van de behandelaar, maar blijft ook voor de planner zichtbaar. Je kunt meerdere dagmeldingen per behandelaar kwijt en je kunt ze ook een einddatum geven. Denk bijvoorbeeld aan een melding dat een therapeut gedurende een aantal dagen niet mag zwemmen.
Eindelijk houdt het behandelplan rekening met afwezigheid en vakanties! Bij het splitsen van een behandelplan moet er een startdatum worden ingevoerd voor de nieuwe fase, dit is het einde van de afwezigheid. Vervolgens wordt de resterende behandeling overgenomen naar de nieuwe fase, dus na de afwezigheid. Op deze manier wordt de therapie tijdelijk opgeschoven.
Een planner voegt regelmatig een behandelafspraak toe op aanvraag van de arts. Hier moet dan telkens de naam van de arts worden ingevuld. Een functionaliteit die in versie HiX 6.3 komt, is dat de aanvragende arts automatisch wordt ingevuld. Dat is de arts die staat gekoppeld aan de hoofdbehandelaar in je dossier. Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk wel dat de juiste arts staat geregistreerd in je dossier.
Tijdens een eerder RevalidatiePlanners webinar deelde Theo Kraaijeveld zijn inzichten over het realiseren van nieuwe functies binnen HiX. Ook besprak hij enkele van de nieuwste functionaliteiten binnen Chipsoft Behandeling, de ontwikkelaar van HiX. Zo ging hij bijvoorbeeld in op de nieuwe mogelijkheid om multi resource afspraken makkelijker toe te voegen. Meer lezen over de belangrijkste punten uit dit webinar? Je vindt het artikel hier.