Kenniscentrum

Duizelingwekkende werk in de revalidatiezorg

Heeft een patiënt na zijn FT (fysiotherapie) en ET (ergotherapie) nog genoeg tijd om zich om te kunnen kleden voor het zwemmen? En is hij daarna op tijd thuis voor zijn videobelafspraak met de psycholoog en de arts? Het duizelde me allemaal!

Onontgonnen gebied

Negen maanden geleden was revalidatieplanning onontgonnen gebied voor mij. Ik was voornamelijk bezig met het geven van communicatietrainingen, een totaal ander vakgebied. Affiniteit met planning, processen en systemen had ik wél. In een vorige baan als planner binnen de Supply Chain had ik al ervaring opgedaan met het verwerken van data tot een efficiënte planning.

Puzzel waar je ‘u’ tegen zegt

Het grootste en belangrijkste verschil is dat revalidatieplanning draait om één ding: DE PATIENT. Toch is de patiënt niet de enige factor waar je rekening mee moet houden. Ook de planning van therapeuten en artsen moeten perfect aansluiten. Een puzzel waar je soms ‘u’ tegen zegt.

Planner is zwanger

Energie door optimale planning

Toch is dat juist wat mij aanspreekt: die complexe puzzel waarbij de patiënt centraal staat. Ik haal er veel energie uit als ik het revalidatieproces van een patiënt zo optimaal mogelijk kan inrichten. De connectie met Fysiotherapeuten, Ergotherapeuten, Revalidatieartsen, maatschappelijk werkers en andere planners en collega’s, maken het werk ontzettend dynamisch.

Ervaring en lessons learned

De komende tijd zal ik mijn bijzondere ervaringen in de revalidatiezorg delen. Ik heb ondersteund bij de implementatie van een nieuw planningsprogramma (HiX 6.2) binnen de revalidatiezorg, een bijdrage geleverd aan de invoering van zorgpaden binnen de planningen in HiX en heb planners mogen begeleiden en coachen binnen het nieuwe planningsprogramma.

De ervaringen en lessen deel ik graag met je!

Auteur: Ilias Bel Hach

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum