Kenniscentrum

Linda van Daal over de switch van thuiszorg- naar revalidatieplanner

Na jarenlange ervaring als planner in de thuiszorg, kwam Linda van Daal in de zomer van 2021 terecht op een opdracht als revalidatieplanner. Een hele verandering. Inmiddels is Linda al bijna een jaar verantwoordelijk voor de planning bij de Koninklijke Visio Regio Zuid-Holland. We vroegen haar naar haar opdracht en haar ervaringen in de revalidatiezorg. 

Hoe kwam je terecht bij de Koninklijke Visio?

“Een jaar geleden werd mij gevraagd of ik een dag kennis wilde maken bij Visio. Natuurlijk wilde ik dat wel. Er was echter sprake van een misverstand… De collega’s bij Visio gingen ervan uit dat ik gelijk zou beginnen. Gelukkig had ik boterhammetjes mee, want ik kon gelijk aan de slag! Ik werd enorm leuk en open ontvangen en ben de hele dag gebleven. Inmiddels zijn we alweer bijna een jaar verder.”

RevalidatiePlanners

Wat zijn jouw taken als revalidatieplanner?

“Zelf was ik nog niet bekend met het plannen in de revalidatiezorg. De eerste periode stond dan ook in het teken van het leren kennen van het systeem, wat ik redelijk snel onder de knie had. Mijn huidige taken zijn voornamelijk het bellen van cliënten en hun vrije momenten afstemmen met de ruimte in de agenda van de behandelaar. Natuurlijk heb je soms ook met meer schakels te maken zoals ouders, scholen en instellingen. Daarnaast neem ik ook regelmatig taken van collega’s over die op vakantie zijn of er niet aan toe komen.”

“Een belangrijk aspect van het werk van een revalidatieplanner is het beheren van de wachtlijsten. Toen ik startte, waren deze enorm. Er stonden zo’n tweehonderd patiënten op de wachtlijst. Inmiddels is dat teruggedrongen tot onder de honderd. Het lastige in de revalidatie is dat iedereen dezelfde weg moet bewandelen. Zo moet iedere patiënt bijvoorbeeld eerst langs de visueel functieonderzoeker. Plus het feit dat we maar zes weken vooruit mogen plannen, maakt dat de wachtrijen lang zijn.”

Wat spreekt je aan binnen de organisatie?

“Als gedetacheerd planner kan het voorkomen dat er door het team naar je gekeken wordt als een uitzendkracht. Bij Visio is dat echter totaal niet het geval. Ook al word ik uit een ander potje betaald, ik ben echt één van hen. Bij Visio willen ze graag mijn mening en mijn kijk op de planning horen!”

Wat brengt de toekomst?

“Mijn contract bij Visio is inmiddels verlengd tot 1 oktober. Ik heb het naar mijn zin en als ze nogmaals verlengen dan vind ik dat prima. Zo niet, dan zie ik wel weer verder! Ik sta altijd open voor uitdaging en afwisseling. Nog eens een opdracht in de thuiszorg zou ik dan ook nog steeds erg leuk vinden.”

Wil je meer weten over plannen in de revalidatiezorg? Klik hier om meer artikelen zoals deze te lezen.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum