Kenniscentrum

Een dag in het leven van een startende planner

Hoe is het om zonder planervaring te starten? Fleur Hurkmans is sinds eind juli 2022 werkzaam bij RevalidatiePlanners. Ze mocht meteen aan de slag bij revalidatiecentrum Tolbrug in Den Bosch. Hoe heeft ze de eerste weken ervaren? Fleur deelt haar ervaringen. 

Hoe ben je bij RevalidatiePlanners terechtgekomen? 

“Affiniteit met de zorg heb ik al langer. Ik heb namelijk een aantal jaar als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg gewerkt. Vanwege de hoge werkdruk ben ik daar drie jaar geleden gestopt. Daarna ben ik als key user in de logistiek aan de slag gegaan. Helaas kon ik het werk niet voortzetten vanwege mijn auto-immuunziekte. Via Indeed ben ik bij RevalidatiePlanners uitgekomen en het is de perfecte match! Ik zit nu in de revalidatiezorg. Het lijkt me leuk om later ook bij de andere labels te kijken.” 

Hoe verliep het inwerken bij RevalidatiePlanners? 

“Het inwerken ging iets anders dan gepland. Op 1 augustus zou ik beginnen bij RevalidatiePlanners. Als startende planner krijg je vaak een maand training voordat je echt gaat beginnen, maar de nood was hoog. Ik ben daarom eerder begonnen. Na twee dagen spoedcursus ging ik meteen aan de slag. 

Een dag in het leven van een startende planner

De eerste paar dagen vond ik het nog lastig. Ik dacht: dit programma is net Chinees! Hoe kan ik mijn werk goed doen? Er kwam ineens zo veel op me af. Ik ben daarom enorm dankbaar voor mijn collega’s bij Tolbrug. Aan hen kan ik alles vragen. En gelukkig kan ik ook altijd terecht bij mijn collega’s van RevalidatiePlanners. Iedereen wil je helpen en dat is erg fijn.” 

Heb je al een bepaald ritme in je werkdag? 

“Meestal sta ik op rond een uur of zes. Dan maak ik ontbijt klaar en rij ik rond zeven uur richting werk. Ik heb het geluk dat de opdracht niet ver bij mij vandaan is, dus ik hoef niet ver te reizen.  

Rond half acht ben ik binnen en start ik mijn computer op. Vanaf acht uur gaat de lijn voor patiënten open, dus ik heb nog een half uurtje om aan randzaken te werken. Soms is er nog wat werk van de vorige dag of beantwoord ik mailtjes. 

Tussen acht en twaalf uur kunnen de patiënten bellen. Meestal hebben ze een vraag of willen ze een afspraak inplannen. Als het rustig is, begin ik alvast aan de taken van de dag. Zo’n taak is bijvoorbeeld de kamerplanning. Daarbij plaats je de therapeuten in de juiste kamer. Dat is nog een hele puzzel, kan ik je vertellen! 

Met de middagpauze gaan mijn collega’s en ik meestal buiten zitten, een rondje lopen of in de personeelsruimte zitten. In de personeelsruimte zitten ook de artsen en therapeuten. Er heerst een hele fijne sfeer! Iedereen behandelt elkaar gelijk en dat vind ik heel fijn. 

’s Middags werken we aan de taak voor die dag. Rond vijf uur gaat de planning dicht. We maken uiteraard wel eerst af waar we mee bezig zijn.” 

De voldoening van een startende planner

Wat geeft jou de meeste voldoening? 

“Dat is toch wel het puzzelen met het rooster en het te woord staan van mensen. Ik vind het heel fijn als ik het juiste antwoord kan geven op een vraag. Het leuke aan dit werk is dat je nooit stil staat. Je bent continu aan het leren en aan het puzzelen. Ik raak ook heel erg gemotiveerd van RevalidatiePlanners. Collega’s zoals Ilias en Morrison zijn heel erg enthousiast over het vak. Daar raak ik extra gemotiveerd van!” 

Wat zou je willen vertellen aan andere startende planners? 

“Leg de lat niet te hoog voor jezelf! En blijf vooral vragen stellen. Het is niet handig als je zonder de juiste kennis van alles in het systeem gaat doen. Dan gaat het sowieso mis. Je collega’s bij RevalidatiePlanners en bij jouw opdracht willen graag helpen.” 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum