Kenniscentrum

Even voorstellen Lana van Avermaete

Haar liefde voor de zorg bracht Lana van Avermaete in augustus 2020 bij RevalidatiePlanners. Plannen kon ze al, want dat deed ze voor NS en ProRail, maar de zorg is toch een andere tak van sport. Inmiddels heeft ze de nodige werkervaring opgedaan in de revalidatie. Ze vertelt ons over haar werkervaringen, opdrachten en wat haar baan zo uitdagend maakt.

Hart voor de zorg

“Lang, lang geleden werkte ik in de zorg, maar dat ging op een gegeven moment fysiek niet meer”, vertelt Lana. “Ik zocht wat anders en zo kwam ik bij NS en ProRail terecht.” Dit zou tijdelijk zijn, maar uiteindelijk heeft Lana zo’n 11 jaar de planning voor conducteurs en machinisten gemaakt. “Na 11 leuke jaren besloot ik dichter bij huis te gaan werken. Toen begon ik als planner van digitale schooloplossingen.”

Lana bleef interesse houden voor de zorg. Zo kwam ze bij RevalidatiePlanners terecht. “Het is voor mij het beste van twee werelden. Werken in de zorg, maar dan zonder het fysieke aspect.”

Leren door te doen

Leren door te doen

Haar eerste opdracht was voor de kinderrevalidatie organisatie ‘Adelante’ in Venlo. “Hier werd ik in het diepe gegooid. Dat was een grote uitdaging, maar ik heb er ook enorm veel geleerd.”

Op dit moment zit Lana op een opdracht voor Libra, op de locatie Blixembosch. Deze organisatie biedt revalidatiezorg voor alle leeftijden aan, maar Lana houdt zich wederom bezig met de kinderplanning.

Kinderplanning als rode draad

“De planning van kinderen is erg afwisselend. Je hebt te maken met een revalidatiearts, diverse behandelaren, het kind zelf én de ouders.” Wat Lana vooral aantrekt, is de dynamiek van de betrokken partijen. “Zo moet je niet alleen rekening houden met het kind, maar ook met de werktijden van ouders of met andere kinderen in het gezin.”

De locatie Blixembos is erg veelzijdig. Er zijn kinderen die daar naar school gaan, maar ook kinderen die enkel voor de korte behandeling komen. “Het is soms net een spel om overal rekening mee te houden”, vertelt Lana.

“Het leuke is dat het kinderteam waar ik voor werk erg bevlogen is. Iedereen heeft zo zijn eigen belangen en manier van werken, waardoor het nooit saai wordt.”

Van toegevoegde waarde

De meeste voldoening haalt Lana uit het oplossen van problemen. “Natuurlijk is het fijn als een organisatie goed loopt. Maar zodra het ergens begint te piepen en te kraken, dan kan ik pas écht wat betekenen.’

Op dit moment kan Lana echt van toegevoegde waarde zijn. “We zijn bezig met een enorme afschaling door de oplopende coronacijfers. Er moet opnieuw naar de hele planning worden gekeken, omdat behandelaars ook meehelpen in de kliniek. Libra biedt ook een revalidatietraject aan voor kinderen die uit een operatie komen. Nu de OK-zorg voor een groot gedeelte is opgeschort, hebben deze kinderen ook nog geen revalidatiezorg nodig.”

“Je blijft als planner continu bezig met corona. Door het aangescherpte protocol bellen ouders soms op het laatste moment af, omdat hun kind koorts heeft of verkouden is. Dan gaat het hele feest niet door en kan je de planning weer helemaal omgooien!’

Blijven leren

Bij Libra wordt op dit moment een nieuw plansysteem geïmplementeerd: ‘roosterplatform’. “De opdracht is wat langer, waardoor ik ook de mogelijkheid krijg om met het nieuwe systeem te leren werken. Wederom een leuke, nieuwe uitdaging en de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen!”

Blijven leren
Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum