Kenniscentrum

Ilse Rekveld over haar werk bij RevalidatiePlanners

Ilse Rekveld werkt sinds augustus 2021 bij RevalidatiePlanners. Na jaren in de vijfsterren hotellerie gewerkt te hebben, was ze toe aan een nieuwe uitdaging. Inmiddels heeft ze de nodige planervaring opgedaan in de revalidatiezorg. In dit artikel vertelt ze meer over haar eerste opdracht als gedetacheerd planner bij RevalidatiePlanners, wat haar taken zijn en wat het is dat haar baan zo boeiend maakt. 

Uiteenlopende zorg

Ilse startte haar carrière bij RevalidatiePlanners met een opdracht voor de Koninklijke Visio. Dit is een expertisecentrum dat is gespecialiseerd in zorg en dienstverlening voor mensen met een visuele beperking. Zij bieden informatie voor en advies aan deze mensen met een visuele beperking.

Daarnaast biedt Visio ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding en revalidatie. Hierover vertelt Ilse: “De Koninklijke Visio biedt uitlopende zorg. Zo is er soms een heftig ongeluk aan vooraf gegaan en wordt het slachtoffer geholpen met revalideren, maar er worden bijvoorbeeld ook ouderen geholpen om met een tablet om te gaan.”

RevalidatiePlanners Taken

Taken als planner

Als planner is Ilse de flexibele schakel tussen twee regio’s en zeven vestigingen. “Ik houd mij vooral bezig met de cliëntplanning. De beschikbare agenda’s van de behandelaren zijn al ingericht. Ze moeten alleen nog worden ingevuld”, vertelt ze.

“Het leuke aan het plannen bij de Koninklijke Visio is dat zij zo’n breed pakket aan zorg bieden. De behandelaren hebben verschillende expertises. Zo is er onder andere een behandelaar die werkt met blindengeleidehonden en een ICT’er die gespecialiseerd is in braille.”

Minder werkdruk

Voor haar baan bij RevalidatiePlanners heeft Ilse, naast de hotellerie, ook voor de GGD gewerkt. “Bij de GGD was het heel veel schakelen en functioneren onder hoge druk met minimale bezetting. Het was echt plannen in een noodsituatie. In de revalidatiezorg is het naar mijn mening een stuk rustgevender en minder stressvol. Soms hoor ik van andere collega’s dat ze de werkdruk wel hoog vinden, maar vergeleken met de GGD vind ik dat zelf wel meevallen.”

De toekomst

De eerste opdracht van Ilse voor de Koninklijke Visio bevalt haar goed. Ze hoopt daar voorlopig door te kunnen werken. Enthousiast vertelt ze: “Naast een boeiende en interessante opdracht, heb ik het getroffen met ontzettend leuke collega’s. Ook dat speelt natuurlijk mee in het werkplezier!”

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum