Kenniscentrum

Lana over haar opdracht als planner bij Libra

Als gedetacheerde revalidatieplanner wissel je regelmatig van opdrachtgever. De duur van de opdracht kan verschillen. Lana van Avermaete is senior planner voor RevalidatiePlanners en sinds februari 2020 werkzaam als gedetacheerd planner bij revalidatiecentrum Libra. Inmiddels kent ze de organisatie van binnen en van buiten. Ze vertelt ons over haar opdracht en haar opdrachtgever.

Het hectische kinderteam

Lana is net voor de coronacrisis begonnen op de locatie Blixembosch in Eindhoven. Libra staat bekend om de zeer gespecialiseerde onderzoeken en zorg. “Ik werk op de kinderplanning en dat bevalt mij goed. De kinderplanning is hectisch, omdat je met veel verschillende betrokkenen te maken hebt. Daarom vangen we als planners wanneer nodig ook taken van elkaar op”, vertelt Lana.

RevalidatiePlanners verzuim

Verzuim planner

Lana is ingeschakeld vanwege het verzuim van een vaste planner. Om te voorkomen dat de planning een rommeltje werd en er gaten zouden vallen, werd er zo snel mogelijk naar een andere planner gezocht. Lana: “Inmiddels is degene die ik opvolg al een lange tijd uit de running. Ik ben blij dat ik door in te vallen de continuïteit van de planning en de zorg bij Libra kan bewaken.”

Libra in ontwikkeling

Na ongeveer een jaar werken bij Libra was Lana toe aan meer uitdaging. Verschillende ontwikkelingen binnen de organisatie kwamen vervolgens op het perfecte moment. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van het nieuwe plansysteem ‘Roosterplatform’.

“Op dit moment is de organisatie zich aan het voorbereiden om op korte termijn aan de slag te gaan met dit nieuwe systeem. Dat houdt in dat er zorgpaden geschreven moeten worden en dat we opzoek gaan naar de knelpunten. Dit alles wordt met de tactische planners besproken in een tweewekelijks overleg.”

“Daarnaast zijn we ook bezig met het harmoniseren van de werkwijze op andere locaties van Libra. Dat kost ook de nodige tijd en moeite. In zijn geheel groeit de organisatie en daarmee verandert ook de structuur. Dit zorgt voor meer dynamiek en uitdaging als planner”, aldus Lana.

Piepen en kraken

Als gedetacheerd planner ben je qua duur van de opdracht afhankelijk van degene die je vervangt. “Op dit moment heb ik erg veel plezier op mijn opdracht als planner bij Libra. Zodra het wat begint te piepen en te kraken vind ik mijn werk op zijn leukst. Wisselende taken en verantwoordelijkheden houden de baan voor mij interessant!”

RevalidatiePlanners Piepen en kraken
Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum