Kenniscentrum

Melissa Tintel over het werken als gedetacheerd revalidatieplanner

We hebben onszelf de missie opgelegd om planningen in de revalidatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, en zo de continuïteit van de zorg te waarborgen. We delen graag hoe dit gaat en hoe onze planners het werk ervaren. Deze keer een interview met Melissa Tintel.  
 
Melissa heeft ruime ervaring opgedaan als planner bij Revalidatieplanners en deelt in dit artikel over haar ervaringen in de zorg, haar huidige opdracht en de cultuur op de werkvloer. 

RevalidatiePlanners

Hoe ben je bij RevalidatiePlanners terecht gekomen? 

Voordat ik begon bij RevalidatiePlanners had ik twintig jaar als zorgmedewerker aan het bed gestaan. Naast mijn werkzaamheden als zorgmedewerker, hield ik me in die tijd ook al bezig met planningswerkzaamheden. Het zware karakter van het werk in de zorg, in combinatie met onregelmatige werktijden die niet langer pasten bij mijn gezinssituatie, motiveerde mij om te zoeken naar een functie als planner. Ik heb nog steeds hart voor de zorg en daarom solliciteerde ik op een vacature bij RevalidatiePlanners. Inmiddels ben ik hier alweer bijna twee jaar werkzaam.”  

Welke opdracht voer je momenteel uit? 

“Momenteel voer ik een opdracht uit voor Topaz Revitel. Topaz Revitel is een zorghotel voor revalidanten in het centrum van Leiden. In dit zorghotel maak ik de planning voor de zorgmedewerkers, verwerk ik de ziekmeldingen en los ik de ad hoc diensten op die open zijn gevallen door ziekte of plotselinge afwezigheid.  

De revalidanten zijn voortdurend in ontwikkeling en daarom kan het nodig zijn om snel op- of af te schalen. Zo kunnen revalidanten soms snel verbeteren of hebben zij juist plots meer zorg nodig, wat een uitdaging kan vormen bij het vullen van diensten. Het is af en toe een complexe puzzel om de planning rond te krijgen.” 

Wat vind je het leukste van het planvak? 

“Het leukste van het planvak vind ik dat geen dag hetzelfde is. De zorg is continu in beweging en daarom is er altijd wel wat te doen. Dat is dan ook gelijk de grootste uitdaging: de veranderende zorgvraag en beschikbaarheid van personeel. Het is puzzelen om een kloppend rooster te maken als er bijvoorbeeld ineens een aantal zieke medewerkers zijn.

Daarnaast ben ik blij dat er in het planvak veel doorgroeimogelijkheden zijn. Zo zou ik in de toekomst bijvoorbeeld dieper willen duiken in de verschillende soorten plansystemen.”

RevalidatiePlanners_Plan

Hoe ervaar je de organisatie RevalidatiePlanners? 

“RevalidatiePlanners is een ontzettend fijn bedrijf om voor te werken. De managers en collega’s zijn allemaal even aardig en behulpzaam. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd om elkaar (beter) te leren kennen. Wat erg fijn is, aangezien je als gedetacheerd planner je collega’s niet zo vaak ziet. 

Daarnaast bespreken we wekelijks de veranderingen en gebeurtenissen op de opdrachten en binnen RevalidatiePlanners zelf. Hierdoor blijft iedereen op de hoogte van wat er speelt binnen en buiten het kantoor, wat ik persoonlijk erg waardeer.”

Revalidatieplanner: iets voor jou?

Heb jij ook hart voor de zorg en ben je net zo enthousiast over het planvak als Melissa? We hebben diverse vacatures open staan voor zowel fulltime als parttime revalidatieplanners.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum