Kenniscentrum

‘Met RevalidatiePlanners kan je altijd snel schakelen’

Rijndam is een revalidatiezorginstelling die de afgelopen jaren met plezier heeft samengewerkt met RevalidatiePlanners. Inmiddels zijn er acht planners werkzaam geweest bij Rijndam. Wij spraken met teamleider Rogier Gmelich over zijn ervaring met de planners. 

Hoe was de situatie voordat jullie bij RevalidatiePlanners aanklopten? 

“Ik kan er niet veel over zeggen, want toen werkte ik nog niet bij Rijndam. Door de implementatie van HIX zijn een aantal planners van RevalidatiePlanners aangetrokken om te ondersteunen in het hele implementatieproces. De planning van de zorg stopt niet tijdens de implementatie. De winkel wordt verbouwd terwijl deze open is. Dat heeft ons op dat moment heel erg geholpen en is echt als een opluchting ervaren.” 

RevalidatiePlanners_Plan

Hebben de planners lang meegewerkt? 

“Een aantal planners hebben hier lang gezeten. Het voelde vreemd dat ze op een gegeven moment weer vertrokken. Ze waren onderdeel van het team. Planners Petra, Tycho en Ilias waren van begin af aan betrokken en hebben ook het implementatieproces van HIX meegemaakt. 

De ene planner heeft iets langer bij ons gewerkt dan de andere. Dat is ook het voordeel van RevalidatiePlanners. Zeker in de zomervakanties hebben we extra beroep op ze gedaan. Het is fijn om in die tijd een back-up te hebben, want wij blijven ook in de vakanties continue zorg leveren. 

Planner Nalini heeft bijvoorbeeld ook ruim een jaar bij ons gewerkt. Zij werd, op 1 locatie na, op alle locaties ingezet. Daardoor had ze uiteindelijk goed zicht op de (verschillende) werkwijzen op de locaties. Aan planner Yvonne hebben we een bijzondere opdracht gegeven. Met deze opdracht hopen we beter inzicht te krijgen in de complexe planprocessen en grip te krijgen op de optimalisatie van de agenda’s van de behandelaren van de kliniek. Zitten de roosters nog goed in elkaar? Lopen de behandelplannen goed? Yvonne zoomt echt op de verbeteringen in het proces in.” 

Hoe hebben jullie de planners ervaren? 

“We zijn heel positief over RevalidatiePlanners! Ze denken mee met ontwikkelingen en communiceren met het team. Voor sommige planners was Rijndam de eerste opdracht die ze kregen. Wij konden ze daardoor onze werkwijze aanleren. Aan de andere kant is het ook fijn als ervaren planners de werkwijze van andere organisaties meenemen. Daar leren wij ook van.  

RevalidatiePlanners

Over RevalidatiePlanners als organisatie ben ik erg te spreken. Mijn contactpersoon is Ilias. Hij heeft hier ook een tijdje als planner gewerkt. Ik kan snel met hem schakelen en het contact is informeel. Waar het zakelijk moet, doen we het natuurlijk zakelijk. We hebben allemaal dezelfde focus: de juiste zorg voor de patiënt en dat de planning goed verloopt. Ilias kent Rijndam, de processen en de uitdagingen. Hij heeft veel kennis van het vak en kan dit ook overbrengen. Wat dat betreft is Ilias goud waard.” 

Binnen de revalidatiezorg zijn er vaak wachttijden. Hebben de planners jullie geholpen de wachttijden te verminderen? 

“Ja, dat denk ik wel. Zeker ten tijde van de implementatie, maar ook in vakanties of als een collega ziek uitvalt. Dan heb je echt even extra handjes nodig om het werk te verzetten. Je kan in je eentje niet het werk van twee doen. En ja, dan loopt je planning uiteindelijk ook spaak en lopen de wachttijden op.” 

Zouden jullie RevalidatiePlanners aan andere zorginstellingen aanraden? 

“Absoluut! Ik heb gezien wat ze kunnen betekenen en hoe makkelijk we kunnen schakelen. RevalidatiePlanners heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom doe ik graag zaken met ze.” 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum