Tijdens het vierde webinar van RevalidatiePlanners vertelden planners van verschillende instellingen over hun praktijkervaring met de planningsmodule HiX 6.2. Onder leiding van Ilias Bel Hach bespraken Theo, Wannes en Anja onder meer over de verschillen die zij zien ten opzichte van HiX 6.1 en bij welke nieuwe functies ze baat hebben. Daarnaast gaven zij aan waar ze tegenaan lopen en wat ze graag anders zouden zien.
Een aantal vragen en antwoorden delen we in deze blog. Het hele webinar met alle vragen, tips en discussies terugkijken? Vraag dan hier de terugkijklink aan.
Theo Kraaijeveld is planner bij revalidatie Friesland. Hij geeft aan dat het verschil met HiX 6.1 voornamelijk zit in de inrichting van de behandelplannen. Het kost nogal wat tijd en moeite om ermee te leren werken. “Mijn ervaring is wel, dat als je het goed inricht, het zeker voordelen met zich meebrengt vergeleken met het werken in HiX 6.1!”
Ook Wannes van Lonkhuijzen heeft al de nodige ervaring met het werken met zowel HiX 6.1 als met HiX 6.2. Een ontzettend kleine maar waardevolle verbetering vindt hij dat je binnen HiX 6.2 kan reageren op elkaar binnen het systeem. Dit kan zowel aan één persoon of aan een heel team. “Dit scheelt enorm veel tijd. Aanpassingen hoeven niet meer via de mail. Bovendien zie je gelijk duidelijk over welke patiënt het gaat.”
Anja Lauvenberg is momenteel werkzaam voor Klimmendaal. Zij vindt het voor beginnende instellingen een nadeel dat een behandelplan groot en complex kan worden gemaakt. Je hebt de mogelijkheid om er heel veel in te zetten, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Haar tip is dan ook om gebruik te maken van sjablonen. Daarnaast vindt Anja dat planners meer mee moeten helpen bij het inrichten van het systeem. “Zij weten precies waar rekening mee gehouden moet worden.”
Wannes deelt de ervaring dat behandelaren en stagiaires te veel de mogelijkheid hebben om zelf dingen aan te passen. “Dat maakt het heel foutgevoelig. Er gaan regelmatig per ongeluk kleine dingen fout, omdat iedereen veranderingen aan kan brengen in het systeem.”