Kenniscentrum

Van fysiotherapeut naar revalidatieplanner

Remy Hakvoort studeerde fysiotherapie in Amsterdam en behandelde de voetballers van AFC TABA. Ook gaf hij jarenlang les bij een schaakclub. Toen hij geen baan kon vinden als fysiotherapeut, hielpen een vacature voor planner en zijn analytische brein hem uit de brand. Want plannen, dat is puzzelen voor gevorderden! Remy werkt inmiddels al twee jaar via RevalidatiePlanners bij het Militair Revalidatie Centrum (MRC) in Doorn. Zo simpel als 1+1 kan het zijn.

“Ik vind puzzelen heel leuk. Schaken is een grote hobby van me en ik heb bijna zes jaar schaakles gegeven op mijn schaakclub en diverse scholen in Amsterdam. Via mijn schaakclub ken ik Morrison Lesger, mede-eigenaar van RevalidatiePlanners; we zijn al jarenlang lid van dezelfde schaakvereniging. Hij vertelde over een vacature voor planners en dat leek me eigenlijk wel wat. Het was tot dan toe niet iets waar ik echt over had nagedacht, maar het kwam op een mooi moment op mijn pad. Ik solliciteerde, werd aangenomen en werk hier nu al twee jaar met veel plezier.”

Revalidatiezorg

Opdracht wordt steeds verlengd

“Het MRC was mijn eerste en tot nu toe enige opdracht via RevalidatiePlanners. De opdracht werd gewoon elke keer verlengd. Een mooi compliment! Die tevredenheid is ook wederzijds: ik vind het fijn om hier te werken, bij dit revalidatiecentrum. Zo houd ik toch nog een beetje feeling met het vak van fysiotherapie en revalidatie. Bij het MRC worden niet alleen militairen maar ook burgers behandeld. Er staat hier een goed team klaar voor revalidanten en het centrum ligt in een prachtige, bosrijke omgeving. Het is een fijne plek en een fijne werkplek.”

“Eigenlijk leg ik elke week weer een nieuwe puzzel. Elke week brengt weer nieuwe uitdagingen. Dat geeft ontzettend veel voldoening. Je begint de week met een agenda vol conflicten of dubbele afspraken, maar aan het eind van de week past alles weer in elkaar. Dat totaalplaatje, die puzzel, dat hele proces, geeft mij veel voldoening. Mensen zijn ook blij dat wij dat onderdeel van hun werk voor ze doen.”

Toegankelijk en een regelaar

“Het blijkt ook wel dat ik mijn werk goed doe, want laatst kreeg ik nog een mooi verborgen compliment. Ik was in gesprek met een fysiotherapeut en er moest iets gebeuren. Ik werkte die dag echter niet. ‘Dat is jammer’, zei hij toen, ‘want als er iets geregeld moet worden, weten we dat we jou moeten hebben’. Dat komt denk ik voornamelijk, omdat ik open en toegankelijk ben. Als iemand met een vraag of probleem bij me komt, zeg ik meestal: ‘Kom maar, dan regelen met het gelijk’. Ik pak zulke dingen graag direct aan. Dan is het maar gedaan!”

“Ik ben heel erg gelukkig en tevreden met deze baan. Wellicht dat ik ooit nog eens terug wil naar de praktijk om zelf als fysiotherapeut de handen uit de mouwen te steken, maar, misschien ook niet. Ik zit goed op mijn plek bij het MRC. Ik vind het super om planner te zijn en ik heb een relaxte werkplek en leuke collega’s. En mocht deze opdracht onverhoopt toch eindigen, dan zorgt RevalidatiePlanners weer voor een mooie nieuwe opdracht voor mij. Ik ben blij dat deze baan op mijn pad is gekomen.”

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum