Kenniscentrum

Revalidatieplanner Yvonne Proost over haar opdracht bij Rijndam

Dat het planvak meer is dan alleen het rooster maken, bewijst het takenpakket van revalidatieplanner Yvonne Proost. Yvonne is sinds begin 2022 werkzaam als gedetacheerd planner voor Rijndam Revalidatie. Met haar ruime ervaring in de planwereld, is ze inmiddels een belangrijke kracht. Ze deelt alle projecten die op dit moment lopen. 

Tactisch revalidatieplanner 

Yvonne is tactisch revalidatieplanner binnen Rijndam. Ze zoekt samen met anderen uit waarom bepaalde afdelingen wel of niet goed lopen. “Door veel gesprekken te voeren met de betrokkenen en een kijkje te nemen in de systemen, kunnen we een beeld schetsen van de probleempunten van een afdeling. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat het op alle afdelingen zo soepel mogelijk loopt.” 

RevalidatiePlanners_Plan

Overstap naar HiX 

Rijndam heeft enige tijd geleden de overstap naar het plansysteem HiX gemaakt. Door deze nieuwe plantool is het mogelijk om semiautomatisch te plannen. Aan Yvonne de taak om dit systeem uit te rollen over de diverse locaties. “Mij is de opdracht gegeven om het systeem onder alle planners te introduceren. Ik ga de locaties af en geef uitleg over de werking van het systeem. Maar ik deel ook het doel van het nieuwe plansysteem en wat het hen biedt.” 

Benieuwd naar HiX? We gaven meerdere webinars over deze plantool.

 

Oefenmeester 

Naast het geven van uitleg over de werking van het systeem behoudt Yvonne ook nauw contact met de verschillende locaties. “Als ik op locatie ben, dan neem ik het systeem met de planners door. Vervolgens is het oefenen, oefenen, oefenen. De korte lijntjes zorgen ervoor dat de planners niet schromen om me nog eens te mailen met hun vragen.”  

Om te zorgen dat alle informatie blijft hangen, heeft Yvonne ook een handleiding gemaakt. Deze vertelt stap voor stap, met printscreens, hoe het plannen met HiX in zijn werk gaat. 

Nieuwe plantool voor klinieken 

Naast het introduceren van HiX op de poliklinieken, is Rijndam op dit moment samen met softwareontwikkelaar Chipsoft bezig met het ontwikkelen van een plantool voor de klinieken. Hier is Yvonne bij betrokken: “het is een heel interessant project. Je raakt zo nóg beter bekend met het systeem!”

De toekomst 

Is er capaciteitstekort bij klinieken? Dan helpt Yvonne daar tot slot ook mee op de planning. “De diversiteit van taken zorgt ervoor dat ik het heel erg naar mijn zin heb bij Rijndam. Ik ben en blijf ondernemend aangelegd en sta dan ook altijd open voor nieuwe taken, projecten of uitdagingen.” 

Ook een planner zoals Yvonne nodig?

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum