Kenniscentrum

Duizendpoot Anja over haar tactische revalidatie-opdracht bij Klimmendaal

Ken je het verhaal van de planner die met pensioen was en toch weer werd overgehaald om aan het werk te gaan? Deze planner luistert naar de naam Anja Lauvenberg. Toen Erik Braun, directeur van RevalidatiePlanners, haar in 2021 belde met de vraag of ze zin had om te helpen, besloot ze om de draad weer op te pakken. 

Inmiddels, halverwege 2023, is Anja nog steeds werkzaam in de revalidatiewereld en heeft ze verschillende opdrachten achter de rug. Ze vertelt in deze blog over haar afgelopen en huidige werkzaamheden. 

Planner

Terug van weggeweest 

In beginsel werd Anja gevraagd ter ondersteuning van de planning. De combinatie van de overgang naar het nieuwe planproces HiX en een aantal zieken waren de aanleiding. Van één locatie waar Anja met haar ervaring de boel weer op de rit wist te krijgen, werden dat er al snel drie.  

Adviserende taak 

Maar daar stopte het niet. Met jarenlange ervaring in zowel de planning als in het advies daarover, startte Anja op verzoek een onderzoek naar het achterblijven van de productie bij Klimmendaal. Kwam dat door de onbekendheid van de overgang naar het nieuwe systeem HiX? 

“Nee, dat kwam niet enkel door HiX. Door onderzoek kwam ik erachter dat heel revalidatieland last heeft van omzetproblemen. Ik kon Klimmendaal dus geruststellen. Natuurlijk kwam de achterblijvende productie ook voor een deel door de overgang naar HiX. Ik raadde dan ook aan om volop aandacht te blijven besteden aan het oefenen met het nieuwe systeem.” 

Opkomst van HiX 

Dat Anja nieuwsgierig en leergierig is, was bij RevalidatiePlanners al langer bekend. Anja houdt van dingen uitzoeken en wil dan ook het liefst zoveel mogelijk weten van het planvak en van HiX. Deze uitgebreide kennis resulteerde in opdracht nummer drie.

“Ik ben alle zeven locaties van Klimmendaal langsgegaan om nog meer HiX kennis op te doen en te verspreiden. Samen proberen we de combinatie te maken tussen wat een planner nodig heeft en wat, in samenwerking met een applicatiebeheerder, mogelijk gemaakt kan worden in HiX. 

Planners maken namelijk nog niet altijd optimaal gebruik van het systeem. Zo worden er vaak handmatige lijstjes gebruikt, terwijl daar ook een functie in HiX voor is. 

RevalidatiePlanners_Plan

Samen kom je verder 

De hulp van Anja blijft niet onopgemerkt. “Mensen zijn heel blij als je langskomt. Zo kwam zelfs de secretariële afdeling met vragen over het systeem! In plaats van dat planners zelf tot in den treure gaan puzzelen, zoeken we nu samen met planners, artsen en applicatiebeheerders naar een passende oplossing binnen HiX.” 

Volgende stap 

Anja zit niet stil. Ze is nog steeds druk in de weer met de veranderingen in HiX, maar houdt zich nu ook bezig met de voorbereidingen voor een HiX-opleiding voor artsen en planners. Want zoals Anja zelf zegt: “Er is veel mogelijk in HiX, maar dat moet je wel onder de knie krijgen!” 

Meer leren over HiX?

We hebben nog veel meer artikelen geschreven over het plansysteem HiX. Bijvoorbeeld over tips en tricks in het systeem.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum