Kenniscentrum

Vernieuwde tips en tricks uit HiX 6.2 uitgelegd

Tijdens het tweede webinar van RevalidatiePlanners over de planningsmodule HiX 6.2 nam Ilias Bel Hach je mee in de vernieuwing van het systeem. Ilias is niet alleen bekend met het operationeel gebruiken en toepassen van de module, maar hij is ook al lang betrokken bij de doorontwikkeling van HiX 6.2. We zetten een aantal nieuwe, handige functies voor je op een rij.

Het eerste webinar over HiX 6.2 terugkijken? Vraag dan hier de terugkijklink aan.

Therapieschuld

Bijna ieder planprogramma kent wel een soort tekortlijst en een overschotlijst. In HiX 6.2 worden deze twee samengevoegd tot een slim overzicht van de openstaande en de teveel gegeven therapieën. Het overzicht kan je draaien in de standaardcontent van HiX 6.2.

Dit overzicht is niet alleen handig voor jou als planner, maar ook voor de behandelaren. ’s Ochtends kan het overzicht even worden uitgeprint. Vervolgens kan deze lijst bij de rondvraag of koffiepauze kort worden besproken. Stel dat er een therapie uitvalt die dag, zowel klinisch als poliklinisch, dan weet de behandelaar welke patiënt nog een openstaande therapie heeft en wie dus wellicht dat plekje kan opvullen.

RevalidatiePlanners Vervaltermijn

Vervaltermijn

De vervaltermijn is een redelijke nieuwe functie. Maar té handig om niet te noemen! Herken je het dat je soms graag tijden wil reserveren bij behandelaren? Dit doe je misschien liever niet met keiharde blokkades. In de blauwdrukken heb je de optie ‘vervaltermijn’. Je zou bij de opbouw van een blauwdruk met behulp van deze functie ruimte bij een behandelaar kunnen reserveren voor bijvoorbeeld een intake. Met behulp van het programma kan je vervolgens instellen wanneer de afspraak definitief in het systeem komt te staan of wanneer deze reservering vervalt.

Wachtlijst-overzicht

Van behandelaren, maar ook van het management krijg je regelmatig de vraag om een indicatie van de wachtlijst te geven. Vergeet het handgeschreven lijstje of het Excel-bestand. HiX 6.2 heeft een wachtlijst-overzicht geïmplementeerd. Deze lijst voorziet je in alle namen van de wachtenden, inclusief aanmelddatum en overige planinformatie. Zo zie je in één oogopslag hoeveel wachtenden er nog zijn en welke soort zorg zij nodig hebben.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum