Kenniscentrum

Knelpunten en mogelijkheden van HiX 6.2

Tijdens het 14e RevalidatiePlanners webinar namen we je mee in de wereld van de planners in de revalidatiezorg. Revalidatieplanners bespraken onder leiding van Illias Bel Hach de mogelijkheden en problemen van het plansysteem HiX 6.2. Waar lopen zij tegenaan? Maar ook, welke nieuwe functies maakt het plannen voor hun een stukje makkelijker? 

Wat is HiX precies? 

HiX (Healthcare Information eXchange) is een elektronisch patiëntendossier dat het werkproces van vrijwel alle specialismen binnen de medische sector ondersteunt. Het patiëntendossier bevat een breed scala aan functionaliteiten die patiëntgerichte behandel- en registratieprocessen vereenvoudigd.  

RevalidatiePlanners_Plan

Vrijval termijn  

De vrijval termijn is bedoeld om bepaalde plekken te reserveren voor een bepaalde afspraak. Als planner wijs je van tevoren een bepaalde plek toe aan een bepaalde behandeling of afspraakcode. Neem als voorbeeld de afspraakcode ‘ITK’, de intakes voor patiënten. Hier koppel je bijvoorbeeld een vervaltermijn van zes weken aan. Zodra je op zes weken voor deze afspraak zit en er is nog geen daadwerkelijke afspraak ingepland, vervalt deze gereserveerde ruimte en komt er een gaatje vrij in de planning. 

De vrijval termijn is met name nuttig als geheugensteuntje. Je hoeft niet meer uit je hoofd te weten welke tijdstippen je normaliter vrijhoudt voor intakes. Daarnaast wordt vaak de functie ‘blokkades’ gebruikt voor het reserveren van tijden, maar de blokkades zijn daar eigenlijk niet voor gemaakt. 

Meer lezen over het vrijval termijn?

Groepen definiëren in behandelplannen 

In een eerder webinar vertelde Ilias meer over het definiëren van groepen in een behandelplan. Ilias besluit hier nog even kort op in te gaan, aangezien hij hier redelijk veel reacties op kreeg en denkt dat veel revalidatieplanners erbij gebaat zullen zijn. 

“Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat je niet alleen meer de mogelijkheid hebt om voor een behandelaar te kiezen, maar nu ook voor een behandelgroep. Deze groepen maak je van tevoren aan in het systeem. Via deze functie kan je een patiënt direct toewijzen aan een groep in plaats van aan een behandelaar. Dat zorgt voor meer overzicht en scheelt je veel klikwerk.” 

Brandende vragen 

Aan een nieuw systeem moet je wennen en ermee leren werken. Er werden daarom tijdens het webinar verschillende vragen gesteld door revalidatieplanners. Bijvoorbeeld over het inplannen van behandelreeksen. Ben je hier benieuwd naar? Vraag dan hier de terugkijklink aan naar het gehele webinar.  

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum