Kenniscentrum

Top 5 blogs van 2022

In 2022 hebben we 34 blogs geschreven over plannen in de revalidatiezorg. Dit leverde veel mooie en relevante content op. We hebben de top 5 blogs nog eens een keer voor je op een rijtje gezet.

1. Een dag in het leven van Ilias Bel Hach | Dag 1

Niet één, maar twee dagen neemt Ilias Bel Hach je mee. Twee vrij intensieve dagen waarop hij vertelt waar hij zich momenteel mee bezig houdt. Zowel bij RevalidatiePlanners als zijn toenmalige opdracht. In deze eerste video laat Ilias je zien hoe hij samen met collega’s een training verzorgd voor de nieuwe planners en hoe hij dit combineert met het bijwonen van een werkconferentie.

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd naar hoe de dag van Ilias eruitziet? Klik dan op de button om de video te bekijken.

2. 5 gouden regels voor een goede revalidatieplanning

Zonder een goede planning verloopt een behandeldag voor de revalidant, de behandelaar en alle andere betrokkenen een stuk minder prettig. De planners van RevalidatiePlanners hebben als doel om de revalidatiebehandelingen zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen voor alle betrokkenen.

Maar hoe maak je zo’n goede planning?

We geven 5 gouden regels voor een goede revalidatieplanning.

3. RevalidatiePlanners de visie van Morrison

Wij spraken met Morrison Lesger, mede-eigenaar van RevalidatiePlanners, over zijn visie op het bedrijf. Wat maakt plannen bij RevalidatiePlanners zo uniek?

RevalidatiePlanners detacheert gespecialiseerde zorgplanners bij revalidatie-instellingen. Allemaal professionals die als doel hebben om de revalidatiebehandelingen zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen, voor de revalidant, de mantelzorger, de behandelaar, de verpleging en andere betrokkenen.

Hoe zorg je ervoor dat dit goed verloopt?

Je leest de visie van Morrison via de button.

4. Lana over haar opdracht als planner bij Libra

Als gedetacheerde revalidatieplanner wissel je regelmatig van opdrachtgever. De duur van de opdracht kan verschillen. Lana van Avermaete is senior planner voor RevalidatiePlanners en sinds februari 2020 werkzaam als gedetacheerd planner bij revalidatiecentrum Libra. Inmiddels kent ze de organisatie van binnen en van buiten. Ze vertelt ons over haar opdracht en haar opdrachtgever.

Benieuwd naar de ervaringen van Lana?

Je leest het hele artikel via de button.

5. DBC in de revalidatieplanning: van röntgenfoto tot rekening

DBC is een belangrijk onderdeel voor binnen de revalidatieplanning. Het staat voor Diagnose Behandelcombinatie. Dit is een systeem waarmee zorginstellingen de geleverde zorg registreren. Vanuit deze registratie kan de declaratie gemaakt en verstuurd worden. Denk bijvoorbeeld aan een botbreuk en alle behandelkosten die hierbij komen kijken.

Waar komt DBC vandaan? En hoe werkt dit in de praktijk?

Je leest het hele artikel via de button.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum